Ung kærlighed
Ungdomsfilm. 22/9-1958
74 min. Sort/hvid. VHS

Beskrivelse
En ung pige køres nedad en hospitalsgang og ind på en operationsstue. Lægerne er bekymrede. Vil hun overleve?. Den unge pige har foretaget en ulovlig abort, der har fået uoverskuelige konsekvenser. Et enkelt tilfælde blandt tusinde. Eva Lundberg (Suzanne Bech) og hendes ven Peter Bonnesen (Klaus Pagh) står og skal ud til selskab, da de møder husets gode ven Dr. Erik Bang (Poul Wöldike). Han ønsker dem en god fornøjelse og glade drager de to unge afsted. Dr. Bang kommer for at besøge sine gode gamle venner Evas forældre Bitten og John Lundberg ( Inger Stender & Poul Müller). Over et glas vin bemærker Erik Bang at Eva pludselig er blevet voksen, og bebrejder hendes forældre at de ikke har lidt mere hånd i hanke med hvad Eva foretager sig og med hvem, men Bitten Lundberg slår det hen. Dagen efter selskabet fortæller Eva sin veninde Grethe Andersen ( Annie Birgit Hansen ”Garde”) at hun er så lykkelig. Hun og Peter har opdaget at de elsker hinanden. Kun en ting formørker deres lykke. Peter skal snart rejse til Århus for at fortsætte sine studier på seminariet. Eva der længes efter sin mors fortrolighed gør et mislykket forsøg på at fortælle hende om hendes og Peters lykke, men hun bliver affejet. Fru Lundberg har ikke tid hun skal have middagsgæster. Skuffet går Eva ud af stuen igen. Da Peter er rejst tyer Eva til veninden Grethe da hun ikke føler sig rigtig rask. Hun har ikke turdet gå til forældrenes gode ven og huslæge Dr. bang, men har hos en tilfældig læge fået konstateret, at hun er gravid. I sin sorg og forskrækkelse ringer hun til Peter, men deres samtale bliver afbrudt, og Eva beslutter at få barnet fjernet nu da hun tror at Peter har svigtet hende. Hun sover hos Grethe da hun ikke tør fortælle sine forældre hvad der er sket. Eva får adressen på en forhenværende sygeplejerske Fru. Pedersen (Gerda Madsen) der skal hjælpe hende af med barnet, men hun bliver efter det ulovlige indgreb så syg, at Grethe nu bliver virkelig alvorlig bange og ringer til Dr. Bang som omgående beordre Eva på hospitalet. Her møder Eva, Lise Nielsen (Vera Stricker) der har fået et barn udenfor ægteskabet, men som støttet af sin fornuftige mor en moderne kunstnerinde (Sigrid Horne-Rasmussen) har gennemført fødslen og nu er lykkelig for sin lille dreng. Dr. Bang forklarer Evas forældre, at hendes ulykkelige situation først og fremmest skyldes deres ligegyldighed overfor hende. På hospitalet kommer de tre for første gang til forståelse med hinanden, og forældrene lover Eva en stor overraskelse når de er gået. Pludselig går døren op ind til sygestuen og ind kommer Peter. Han har over hals og hoved forladt Århus for at tager over til hende, og for at fortælle hende at han ikke har svigtet hende, og at han stadig elsker hende. Vil du gifte dig med mig når jeg har taget min eksamen spørger han, og i hans arme hvisker Eva et lykkeligt JA.
 


Medvirkende:
Suzanne BechEva Lundberg
Klaus PaghPeter Bonnesen
Annie Birgit GardeGrethe Andersen
Sigrid Horne-RasmussenFru. Nielsen
Vera StrickerLise Nielsen
Povl WöldikeErik Bang - doktor
Johannes MarottPoul
Inger StenderBitten Lundberg
Poul MüllerJohn Lundberg
Gerda MadsenFru. Pedersen
Kirsten PasserSofie
Lene Møller BroFestens værtinde
Hans RostrupGrethes dansepartner
Ninja TholstrupBodil

Kredits:
InstruktionAndré Rodriguez
ManuskriptGurli Barfod
MusikBørge Friis
DekorationerHans Barfod
KopiNordisk Film A/S
Musikalsk ledelseBørge Friis
TonemesterAxel William Pless
ProduktionslederSven Methling
ProduktionSven Methling
ProduktionHans Barfod
Make-upElse Hennings
KlipCarl Rald
FotografÅke Borglund
ProduktionsselskabBent Barfod film
ScriptLis Schwarz
UdlejningExcelsior Films
RegissørOlaf Schwarz
Arrangeret musikkenBørge Friis

Iøvrigt:
Filmen "Ung kærlighed" blev produceret af direktør Hans Barfod fra Excelsior-film og iscenesat af den ungarske instruktør André Rodriquez, der kom her til landet som flygtning.

Producentens svenskfødte frue Gurdi Barfod skrev manuskriptet sammen med instruktøren og hele filmen blev optaget i ægteparrets villa på Danasvej.