Langesgaard v/ Skive
Langesgårdvej 3
7870 Roslev

Størsteparten af filmen "Tarok" blev optaget på Skiveegnen. Estvadgaard er siden blevet moderniseret, så der skulle findes en erstatning og det blev Langesgaard, der i filmen danner kulisse som Estvadgaard. Langesgaard, der er fredet, ligger 16 km nord for Skive


Langesgaard, som ligger placeret på de åbne vidder ved Skive, er bygget over flere omgange. Stuehuset var allerede færdigt i 1870, mens de sidste avlslænger først stod færdige i 1934. Gården er i dag fredet.

Den eksponerer en sand tidslomme, stalden står nærmest uberørt, som dengang de store arbejdsheste stod i spiltov. Og Hovedbygningen skulle blot have lidt håndværkerhjælp og en kreativ regissør, så var den omdannet til den hyggelige og virkelighedstro ramme om familien Laursens liv som godsejere.

Dekorationen fra filmoptagelserne står stadig på Langesgaard, og du kan besøge stalden, hvor fx scenen med Laursen brødrene, der blander blod, blev optaget. Eller du kan prøve at sidde i Karl Laursens kontorstol, under hans yndlingsmaleri af ørnen, der forfølger sit mål, haren.

Langesgaard er privatejet, men du er velkommen til at kigge ind i stalden, hvor de store belgiere stod, under filmoptagelserne. Du kan parkere på gårdspladsen. Hvis du ønsker at besøge ’filmdekorationen’ med Karl Laursens kontor og familiens stuer, er det muligt på en guidet tur. Et besøg i filmkulissen kan arrangeres via Skive Trav, som står for organiserede ture på Tarok Ruten.Denne lokation er blevet brugt i følgende film
Tarok (2013)