Kastellet
Kastellet 1
2100 København Ø

Kastellet ligger på kanten af indre by og Østerbro, tæt ved Langelinie.

Kastellet i København blev anlagt i 1626 af Kong Christian 4. Senere blev det kraftigt udbygget på foranledning af Kong Frederik 3., der indforskrev den hollandske fæstningsekspert Henrik Ryse.

Kastellet er i dag et af Europas bedst bevarede fem-bastionære fæstningsanlæg.

De smukke grønne omgivelser gør Kastellet til et meget populært udflugtsmål for en god spadseretur eller løbetur på voldene.En scene i filmen "Tre små piger", hvor Marie (Malene Schwartz) kommer gående ind ad Norgesporten i Kastellet for at besøge løjtnant Andreas (Jesper Langberg) er optaget der. Det er her, at han er i gang med at kommandere rundt med soldaterne.

I filmen "Det som ingen ved" er der to scener optaget i Kastellet. Det er begge scener med hovedpersonen Thomas (Anders W. Berthelsen) og chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste Lange-Erichsen (Henning Jensen). Den ene scene er optaget på Lange-Erichsens kontor i Hovedvagten, hvor bl.a. ses de røde stokke i baggrunden. Den anden scene er optaget udenfor Hovedvagten og Kongeporten, hvor Thomas (Anders W. Berthelsen)konfronterer Lange-Erichsen med nogle oplysninger.

Billede 1,2,3,4 knytter sig til filmen "Det som ingen ved".
Billede 5 og 6 knytter sig til filmen "Tre små piger".


Foto Copyright Emily Drageskov
Denne lokation er blevet brugt i følgende film
Tre små piger (1966)
Det som ingen ved (2008)