Brønshøj Torv

2700 Brønshøj

Brønshøj Torv er den centrale plads i Brønshøj. Torvet gennemløbes af Frederikssundsvej og har et rigt forretningsliv, bl.a caféer og butikker.

I perioden 1974–2002 havde torvet et springvand med yderbassinet fra Dragespringvandet på Rådhuspladsen. Dette blev fjernet og stillet på depot under en større ombygning i 2002-03 hvor der blev etableret et nyt springvand.

Den 27. maj 2009 afsløredes på torvet et monument over belejringsstaden Carlstad, som den svenske konge Carl X Gustav lod opføre som et led i belejringen af København 1658-60. Monumentet er finansieret af lokale bidrag og forestiller tre belejringstelte udført i kobber af kunstneren Tøf alias John Cornelius Rægaard.

Brønshøj Bibliotek ligger også ved Brønshøj Torv.


Copyright: www.danskefilm.dk

Det var på Brønshøj Torv man optog scenen med Dirch Passer og Ove Sprogøe og "Der kommer altid en pige og en sporvogn".

I forbindelse med optagelserne stimlede hundreder af mennesker sammen på Brønshøj Torv, da de to populære skuespillere satte sig på bænken udenfor trafikmestervagten og gav sig til at synge duet. Første gang gik optagelserne fint, men da filmen bagefter skulle fremkaldes, skete der et teknisk uheld så filmen blev spoleret. Optagelser til 4.000 kr. måtte gøres om igen, og det havde de lokale fans ikke noget imod.

Det røde trafikhus, det grønne anlæg og bænken, hvor de sad, er i dag historie.

(Kilde: "Nyt fra Lokalhistorien" nr. 96 - artikel af Helge Baun Sørensen)

Denne lokation er blevet brugt i følgende film
Ved Kongelunden (1953)