Rigshospitalet
Blegdamsvej 9
2100 København Ø

Rigshospitalet er en del af Region Hovedstaden og har mere end 100 specialiserede afdelinger i ét hus.


Rigshospitalets historiske rødder går tilbage til det Kongelige Frederiks Hospital, der var Danmarks første egentlige hospital, som blev indviet i 1757. "Det Kongelige Frederiks Hospital" lå i Bredgade - i det nuværende Kunstindustrimuseums bygninger - og skulle yde ubemidlede patienter i København fri kur og pleje. I 1910 blev det Kongelige Frederiks Hospital overdraget til staten, flyttede til den nuværende beliggenhed og ændrede navn til Rigshospitalet, idet hospitalet herefter skulle være åbent for alle rigets borgere. Sygehuset modtager i dag patienter fra hele landet, der skal have særlig krævende behandling. Rigshospitalet fungerer desuden som hospital for Københavns Universitet, hvor størstedelen af de medicinstuderende modtager klinisk undervisning. Rigshospitalet er blevet udbygget flere gange i løbet af århundredet, og efter at det nærliggende militærhospital blev lagt ind under Rigshospitalet påbegyndtes en større ombygningsproces, der kulminerede med opførelsen af det nye centralkompleks fra 1962-70. I den følgende periode er endnu flere sengepladser kommet til, og Rigshospitalet har i dag en kapacitet, der overstiger 2.000 sengepladser. Rigshospitalet er dermed Danmarks største hospital.


Kilde: Danmarkshistoriens steder.

Rigshospitalets gamle hovedindgang er brugt i filmen "Komtessen" - i den korte scene, hvor Falck's sorte ambulance kører ind på det lokale hospital.

På Rigshospitalet i København ligger Göran Söringer i tv-serien "Broen" og venter på en transplantation.Denne lokation er blevet brugt i følgende film
Komtessen (1961)
Skytten (1977)
Vinterbørn (1978)
Walter og Carlo - op på fars hat (1985)
Stjerner uden hjerner (1997)
Denne lokation er blevet brugt i følgende TV-Serier
Riget
Charlot og Charlotte
Ørnen
Broen