Christianshavns Vold
Vermlandsgade 3
2300 København S


Vis stort kort

Christianshavns Vold udgjorde i sin tid en del af Københavns volde. Voldanlægget, der ligger i en halvcirkel udenom Christianshavn og Holmen, skulle beskytte København mod eventuelle angreb fra Amager. Voldanlægget består af en jordvold med tolv bastioner og en voldgrav foran, Stadsgraven, der nu udgør en bred kanal, der adskiller Christianshavn fra Amager. På den anden side af Stadgraven var der et lavere system af udenværker kaldet Christianshavns Enveloppe, hvoraf kun den nordlige halvdel stadig eksisterer. Christianshavns Vold og Kastellet på den anden side af Inderhavnen er den eneste intakte del af den gamle befæstning.

I dag er Christianshavns Vold et vigtigt grønt område for Christianshavns indbyggere. Den sydlige halvdel af volden er offentlig park, mens den nordlige del er en del af Fristaden Christiania, et selvetableret og delvist uafhængigt samfund, der har eksisteret siden begyndelsen af 1970'erne. Dele af Christiania ligger på den anden side af Stadsgraven og er forbundet med gangbroen Dyssebroen.


Christianshavns Vold er benyttet som lokation i tv-serien "Huset på Christianshavn" - afsnit 51 og 52.Denne lokation er blevet brugt i følgende film
Kriminalsagen Tove Andersen (1953)
Harry og kammertjeneren (1961)
Stine og drengene (1969)
Ballade på Christianshavn (1971)
Denne lokation er blevet brugt i følgende TV-Serier
Huset på Christianshavn