Karlebo Kirke
Karlebovej 12
2980 Kokkeddal

Karlebo Kirke, der er sognets ældste bygning, ligger i Karlebo landsby. En del af kampestensmurene stammer fra begyndelsen af 1100-tallet. Kirken er inden udgangen af 1200-tallet udvidet både i længden og med korsarmene. Tårnet er fra 1400-tallet. Et tidligere våbenhus på sydsiden er revet ned, til gengæld er et sakristi på nordsiden bygget til, begge dele i 1800-tallet. Indgangen til kirken er i tårnet. I kirken er der nogle få kalkmalerier fra det såkaldte Isefjordsværksted. Prædikestolen er fra 1584. Altertavlen er fra 1597 med maleri af C.Schleisner fra 1856. Orglet er bygget af Troels Krohn fra 1964 med 8 stemmer. Ved siden af kirken ligger Karlebo Præstegård. Det meste af den oprindelige gård er revet ned - tilbage er kun "Længen", som bruges til møder og andre arrangementer.

I filmen "Mig og min lillebror og Bølle" ses Karlebo kirke i en scene efter barnedåben, hvor Jesper Langberg og Lotte Horne kommer ud af kirken.

Kirkegængere ses i en scene komme ud af Karlebo Kirke.

I tv-serien "Ørnen", foregår nogle af scenerne i og omkring Vallø Kirke og præstegård (afsnit 12,13 og 14). I virkeligheden er optagelserne optaget på/i Karlebo præstegård. Kirken og kirkegården, som ses i nogle af scenerne, er Karlebo kirke.

Billede Copyright: Bent Willemoes

Denne lokation er blevet brugt i følgende film
Ta' Pelle med (1952)
Mig og min lillebror og Bølle (1969)
Denne lokation er blevet brugt i følgende TV-Serier
Ørnen