Søbogård
Lille Lyngbyvej 7
3320 Skævinge

Gården, der blev brugt i filmen "Støv for alle pengene" er smukt beliggende ved Arresø i Nordsjælland. Da filmen blev optaget var ejendommen ejet af ægteparret Helga og Arne Hansen, som købte den i 1952 - siden ombyggede den og i 2002 overdrog den til sønnen Claus Flemming Hansen. Ejendommen er opført 1908. I 1971 blev den ene af gårdens længer nedrevet og erstattet af en ny staldbygning.

Filmoptagelserne foregik over en periode på 3 måneder, bl.a. på søndage, hvor ægteparret Hansen spiste frokost sammen med filmholdet. Der blev filmet både på gårdspladsen, i stalden og omgivelserne omkring ejendommen. Fru Helga Hansen husker at man over hendes køkkenvindue, der bestod af en stor rude, placerede et gitter, så det lignede små ruder.

Man overfløj også ejendommen med et sportsfly og i en lade på gården havde man opbygget scenen med det havarerede fly. Andre flyvescener blev optaget på Kaldred Flyveplads ved Kalundborg.

Ikke langt fra gården optog man scener med hestevogn på Lille Lyngbyvej, ligesom Skævinge station blev brugt som lokation.

Det var folk fra filmselskabet, der på en søndagstur tilfældigt fik øje på ejendommen, idet man var på udkik efter en fritliggende gård, der kunne være rammen for filmens "Solvanggård".På billede nr. 4 ser man laden, hvor man havde opbygget kulissen med det havarerede sportsfly.

Denne lokation er blevet brugt i følgende film
Støv for alle pengene (1963)