Farum Midtpunkt

3520 Farum

Farum Midtpunkt består af 27 blokke med terrassehus-boliger.

Boligområdet blev opført i perioden 1972-1975 og er tegnet af arkitekterne Jørn Ole Sørensen, Viggo Møller-Jensen og Tyge Arnfred.

Farum Midtpunkt, der er en af Danmarks største almene bebyggelser med over 1600 lejligheder, er et eksperimenterende "montagebyggeri" og er berømt for sin modernistisk inspirerede terrasse-hus arkitektur.

Ideen med Farum Midtpunkt var - helt i tidsånden om at komme hinanden ved - at kombinere enfamiliehusets privathed med et ydre fællesskab.

Hovedparten af boligerne i Farum Midtpunkt er store velindrettede familieboliger med åbne køkkener og to badeværelser. Nogle af familieboligerne er i to- plan, og alle har adgang til en privat terrasse med god plads både grill, solide havemøbler og solvogn.


I "Farlige kys" og "Violer er blå" er K.A.B`s boliger i Farum Midtpunkt brugt som lokation.

Til tv-serien "Den som dræber" optog man scener i et gangstrøg i det store boligområde Farum Midtpunkt (Kilde: Furesø Avis 06-03-2010)

Filmen "17 Op Sallys Bizniz" er delvist optaget i Farum Midtpunkt, bl.a. i parkeringskælderen under blok 14 i Paltholmterrasserne. (Kilde: Rolf Larsen)Denne lokation er blevet brugt i følgende film
Farlige kys (1972)
Violer er blå (1975)
Strømer (1976)
17 op - Sallys Bizniz (1989)
Viceværten (2012)
Denne lokation er blevet brugt i følgende TV-Serier
Den som dræber