Nørrebros Teater
Ravnsborggade 3
2200 København

Nørrebros Teater var navnet fra 1886 til d. 7. januar 1955, derefter Det Ny Scala. I 1971 ændret til Scala og i 1981 fik teatret igen navnet Nørrebros teater.


Nørrebros Teater åbnede i 1886 som et serveringsteater, der ikke måtte lave forestillinger, som varede mere end 45 minutter, ligesom der var loft over, hvor mange skuespillere, der måtte deltage i opsætningerne. Med små priser og et repertoire, der med farcer, operetter, parodikomedier og revyer signalerede folkelighed, forsøgte skiftende direktører at få fat i og fastholde det lokale publikum. Da Aage Stentoft i 1950erne satte sig i direktørstolen, skete der dog et stilskifte i teatrets ledelse. Den nye direktør forsøgte sig med en international stil med operette- og musikteater. Det blev ingen succes, og i 1966 overlod Stentoft jobbet til fordel for Karen Marie Løwert, som blev afløst i 1981 af Leon Feder. Han forsøgte uden held at genoplive teatrets lokale tilhørsforhold. Nørrebros Teater er i dag en del af det Storkøbenhavnske Teaterfællesskab.


Kilde: Danmarkshistoriens steder.

I filmen "Hvad vil De ha'" vises bl.a. danseoptrin med mere eller mindre afklædte smukke kvinder, Svend Asmussens orkester for fuld udblæsning, Dirch i sketch som fiskeboghandler og Kjeld og Dirch som Brødrende Tapetersen.

Denne lokation er blevet brugt i følgende film
Hvad vil De ha' ? (1956)
Prinsesse for en dag (1962)
Mord for åbent tæppe (1964)