Lysets nøgle
2007
Antal afsnit: 3

Beskrivelse
Afsnit 1:
Clara er på koloni i efterårsferien og tænker meget på sin døde far. Der sker mystiske ting på kolonien om natten og en dag finder Clara en trækiste på stranden. I kisten finder hun en bog samt et halssmykke. Om natten ser Clara nogle hutteklædte personer på stranden og er klar over de leder efter kisten. Da Sofie ikke må være med i Claras leg sladrer hun til lærerne om Claras kiste. Det hele overvåges af en kutteklædt person i det nærliggende vandtårn.

Afsnit 2:
Morellia taler med Clara om kassens indhold og Morellia fortæller historien om de hvide hekse. En historie om Lysets nøgle og hvorfor det er vigtigt at finde den. Clara lover at hjælpe med at lede og hun ender i fyrtårnet hos fyrmesteren. Han ved godt Clara er Lysets nøgle og om natten stjæler han hende fra kolonien. Det viser sig bare at være en forkert pige da de har byttet seng.


Afsnit 3:
Maleus vil have Clara, men Clara vil redde Sofie og stikker af fra Christian som har sladret til Maleus. Christian sætter alle børnene på kolonien til at lede efter Clara. Maleus narrer Clara med drengene fra kolonien redder hende. Maleus falder i søvn og da han vågner igen er han blevet en flink mand.