Strenge tider
1994
Antal afsnit: 3

Beskrivelse
Social-realistisk tv-serie i 3 dele af Tørk Haxthausen og Line Krogh.

Ella Jakobsen er 31, fraskilt med to børn og arbejder som sagsbehandler på et bistandskontor, hvor hun hver dag skal prøve at hamle op med en virkelighed, der nægter at rette sig efter gældende love, regler og cirkulærer. Bistand er jo ikke bare kontanthjælp, sådan som de fleste tror, og som det diskuteres i medierne. Det er også menneskelig kontakt, rådgivning og indsats i store og små krisesituationer. Hvis der er juridiske, sociale eller personlige problemer, som virker uoverskuelige, går stadig flere mennesker til bistandskontoret for at få hjælp. Ella og hendes kolleger gør, hvad de kan - med begrænset held. For de har aldrig tid nok til den enkelte - og reglerne er stramme. De skal fungere i et system, som blev lavet til at støtte velfærds-samfundets lille skare af tabere, men nu er velfærden sat på vågeblus, alting er blevet til økonomi, og det vælter ind med mennesker, som ikke kan forstå, at tid er penge. I det første afsnit møder vi Jytte, som er dygtig til at udnytte systemet, Mehmet, der ikke ønsker sig noget højere end at komme ud af det med livet i behold, stamkunden Sivertsen, som ingen længere orker at høre på, selvom det måske var umagen værd, Dorte, der bare behøver et lille puf for at få luft for det, hun aldrig har turdet snakke om, og damen, som inderligt fortryder, at hun er kommet, selvom hun synes, hun må have ret til at få noget ud af sine skattekroner. Ella er dygtig, men hun kan jo ikke vide alting, og miljøet er ikke egnet til fordybelse. Hendes kolleger er ikke alle lige kloge, og som om der ikke var problemer nok, har hun sin forhenværende mand som chef. Det er mildest talt opslidende, og det kan jo ikke blive ved at gå. Eller kan det? "Strenge tider" er et udtryk for den social-surrealisme, som udfolder sig i dagens Danmark, og ingen af de mange historier er opdigtede, selvom de er sat anderledes sammen, end de var i virkeligheden.

Episode 1:
Ella er sagsbehandler på et bistandskontor, hvor hun hver dag skal prøve at hamle op med en virkelighed, der ikke retter sig efter gældende love og regler. Hendes kolleger er ikke alle lige kloge - og som om der ikke var problemer nok, har hun sin forhenværende mand som chef. Det er mildest talt opslidende, og det kan jo ikke blive ved at gå - eller kan det?

Episode 2:
Ella klarer ræset, som enlig mor og sagsbehandler, hver dag - sådan lige! Men hvad hvis personalet i børnehaven strejker, som de er tæt på at gøre. Og hvad hvis hun bliver mere end bare professionelt optaget af en klient - som f.eks. Kurt, som er både klog, morsom og bristefærdig af iver efter at være noget for nogen.

Episode 3:
Ella føler sig skyldig i, hvad der skete med Kurt. Samtidig er en stakkels fyr og et par unge misbrugte piger lige ved at blive ofre for hendes nidkære håndhævelse af reglerne. Først da hendes tidligere mand og en del af kollegerne griber ind, går del op for hende, hvordan hun egentlig har det.